به گزارش الیمانیوز حل مساله FATF از جمله چالشهای جدی دولت چهاردهم است. مسعود پزشکیان و همکارانش برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی نیاز دارند که گره از پرونده پیچیده FATF باز کنند، مخالفان دولت، اما به هیچ وجه حاضر به پذیرش این موضوع و کوتاه آمدن نیستند.
فضاسازی رسانههای اصولگرا درباره این موضوع و زیر سوال بردن ارتباط FATF و حل مشکلات اقتصادی در ماههای اخیر شاهد این مدعا است.
نکته مهم دیگری که به نظر میرسد گرهگشایی از این موضوع را سختتر کرده باشد، وضعیت منطقه است. به نظر نمیرسد طیف رادیکال در ایران که مدتهاست پایم مخالفت با FATF ایستادهاند در چنین شرایطی حاضر به عقب نشینی شوند تا دست ایران در کمک به گروههای مقاومت که از سوی غرب تروریست خوانده میشوند، کوتاه شود. این نکتهای است که «کیهان» و رسانههای همسو با آن در هفتههای اخیر بارها بر آن تاکید کردهاند.
دیگر نکتهای که نباید از نظر دور داشت هم این است که اصولا برای آقایان مخالف FATF خیلی مهم است چه دولتی سر کار باشد و این موضوع را پیگیری کند. شاهد این مدعا اظهارات مصطفی پورمحمدی در جریان مناظرات انتخاباتی است؛ لذا اکنون که دولت پزشکیان با حمایت جریان اصلاحات به پاستور رسیده، به رغم همه تلاشی که برای ایجاد وفاق کرده و پستهایی که رقبای خود سپرده است؛ بعید است که آنقدر مقبول افتاده باشد که از پس حل مساله FATF هم برآید.
دولت چهاردهم، اما با وجود مسیر ناهمواری که در پیش دارد، دست از کار نکشیده و پیگیری این موضوع را رها نکرده است.
خبری که مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور در گفتگو با برنا درباره آخرین وضعیت FATF داده، مصداق این مدعا است. مجید انصاری گفته: بنا به دستوررئیس جمهور، بررسی FATF از ابعاد مختلف توسط وزیر اقتصاد و دارایی در حال بررسی و انجام است.
وی با بیان اینکه امیدواریم زمینه لازم برای رفع موانع FATF فراهم شود، اظهار کرد: ما از چهار کنوانسیون به دو کنوانسیون پیوستهایم و دو کنوانسیون پالرمو و CFT باقی مانده است که در مجمع تشخیص از دستور خارج شده، ولی هنوز قابل بررسی در مجمع تشخیص است.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: بررسی کارشناسی از سوی دستگاههای ذی ربط در حال انجام است و امیدواریم به نتایج خوبی برسیم.
http://elimanews.ir/?p=20625